Nieuw tv-programma over voeding

KRO-NCRV start vanaf 15 juli met “Alles op tafel”, een 6-delig consumentenprogramma over voeding. Het programma belooft de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel te ontrafelen, onder meer met laboratoriumtesten.

Kas met keuken

Het decor van “Alles op tafel” is een kleurrijke kas met een keuken. De presentatie is in handen van Marijn Frank. Zij wordt hierbij ondersteund door onder meer chef-kok Ramon Brugman. In het programma wordt gezocht naar antwoorden op vragen als: Zijn groentechips gezonder dan aardappelchips? Zijn avocado’s slecht voor het milieu? En is 100 procent arabica-koffie echt puur Arabica? Dit gebeurt onder meer door producten te testen in het laboratorium om te kijken of het klopt wat er op de verpakking wordt beloofd.

Vreemde producten

Brugman introduceert elke week een vreemd product uit de supermarkt. Denk aan een prijzige groente-steak die eigenlijk gewoon dun gesneden groente is, of een kant-en-klaar gekookt eitje dat is bewerkt met luizenuitwerpselen. Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli 6 weken lang te zien rond 19.55 uur op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV

Gepubliceerd op 26 juni 2024

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.