Interactieve symptomenkaart bij eetstoornis

Een eetstoornis heeft gevolgen voor het hele lichaam, van hersenen tot botten en van schildklier tot spieren. Om zorgprofessionals, ouders en mensen met een eetstoornis te helpen hierover in gesprek te gaan, heeft First EET kit een interactieve symptomenkaart gelanceerd.

K-EET

First EET kit is een initiatief van de landelijke Ketenaanpak Eetstoornissen (K-EET), een netwerk van zorgprofessionals op het gebied van eetstoornissen, ervaringsdeskundigen en ouders. First EET kit richt zich op het eerder herkennen van eetstoornissen door omstanders (familie, zorg, school) en biedt een platform met gevalideerde praktische informatie voor “eerste hulp” bij een nieuwe patiënt met een eetstoornis.

Interactief

De symptomenkaart met gevolgen van een eetstoornis voor het lichaam is interactief. Door te klikken op één van de onderdelen van het lichaam verschijnt voor patiënten eenvoudig te begrijpen en aantrekkelijk geschreven uitleg. Aan bod komen de effecten van de eetstoornis op dat specifieke deel en hoe het lichaam weer kan herstellen. Sommige van die gevolgen zijn echter blijvend als een eetstoornis lang aanhoudt. Volgens First EET kit is het dus belangrijk om de gevolgen begrijpelijk te maken voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving.

Bron: First EET kit

Gepubliceerd op 28 juni 2024

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

  1. Korrie Vrolijk 3 juli 2024 at 09:53 - Reply

    De symptomenkaart lijkt een handig en praktisch hulpmiddel!
    De voedingsinfo is niet helemaal juist: bij onderdeel botten wordt olie geadviseerd als bron van vitamine D. En fruit als bron van calcium/vitamine D?
    Er heeft duidelijk geen diëtist meegeschreven ….

    • Beroep - Diëtist

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.