Consumptie van verse groenten en vers fruit in 2020 gestegen

De coronacrisis lijkt gunstig uit te pakken voor de consumptie van verse groenten en vers fruit. In 2020 is deze consumptie gestegen met 4 procent, zo meldt het GroentenFruit Huis. Vooral onbewerkte groenten, verspakketten en maaltijdboxen zitten in de lift.

Groenten stijgen nog harder dan fruit

Bij de 4 procent consumptiegroei is al rekening gehouden met de gedaalde consumptie buitenshuis door de coronamaatregelen voor restaurants en catering. Als we alleen kijken naar de thuisconsumptie, dan blijkt dat huishoudens vorig jaar 11 procent meer verse groenten kochten en 6 procent meer vers fruit dan in het jaar ervoor. Volgens Het GroentenFruit Huis groeit de vraag naar groenten en fruit omdat mensen meer tijd doorbrengen in de keuken en zich meer dan anders bekommeren om hun gezondheid en die van hun gezinsleden. Vaker en uitgebreider thuis koken, komt tot uiting in een grotere verkoop van groenten als paprika, ui, courgette, prei en aubergine. Sinaasappel, avocado, mandarijn en blauwe bes zijn de hardlopers in fruit.

Verspakketten in de lift

Dat mensen meer tijd nemen om te koken, blijkt ook uit het feit dat de verkoop van onbewerkte groenten harder stijgt dan die van gesneden groenten. Daarnaast kunnen verspakketten en maaltijdboxen rekenen op meer belangstelling. De verkoop van verspakketten, met alle ingrediënten voor soep of een maaltijd, groeide met 30 procent. Inmiddels koopt 4 op de 10 huishoudens soms of regelmatig een verspakket. De verkoop van maaltijdboxen nam met 21 procent toe.

Bron: GroentenFruit Huis

Gepubliceerd op 14 januari 2021

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.